B-Post maakt aangetekende zendingen voor bedrijven eenvoudiger

B-Post maakt aangetekende zendingen voor bedrijven eenvoudiger

B-post heeft de procedures voor het ontvangen van aangetekende zendingen door bedrijven en organisaties vereenvoudigd. De volmachtkaart wordt uitgebreid en er komt een nieuwe gratis toepassing via de kruispuntbank van ondernemingen (KBO).

In het oude systeem moest een bestuurder een postvolmachtkaart op naam aanschaffen om aangetekende zendingen naar het bedrijf te ontvangen. Daar komt nu verandering in. Enerzijds komt er een internettoepassing via de website van de KBO. Daar kunnen de wettelijke vertegenwoordigers van een bedrijf via een elektronische identiteitskaartlezer gratis de gewenste personen (inclusief wettelijke vertegenwoordigers) machtigen om de aangetekende zendingen op naam van hun bedrijf of organisatie in ontvangst te nemen. Deze informatie wordt vervolgens in een afdrukbaar officieel document opgenomen en is drie maanden geldig. Met dat document kan de aangetekende zending opgehaald worden. 

Daarnaast komt er een 'FLEX volmachtkaart' (60 euro voor drie jaar), een uitbreiding van de klassieke postvolmachtkaart (35 euro voor drie jaar). Met de nieuwe kaart kan de volmacht om aangetekende zendingen van een organisatie af te halen, aan verschillende personen toegekend worden. Alle aangetekende zendingen op naam van de organisatie waarvan het adres op de kaart staat, mogen overhandigd worden aan degene die de FLEX volmachtkaart voorlegt, en niet enkel aan één specifieke persoon. Verschillende medewerkers kunnen dus gebruik maken van dezelfde kaart.

Nog vragen ?

Maak gebruik van ons gratis eerstelijnsadvies.

Stuur een e-mail Bel ons: 053/81.01.25

Delen