Nieuw vanaf 1 mei 2019 : Vaderschapsverlof voor zelfstandige papa's

Nieuw vanaf 1 mei 2019 : Vaderschapsverlof voor zelfstandige papa's

Vaderschapsverlof en geboorteverlof voor zelfstandige papa's

Word je als zelfstandige in hoofdberoep of meewerkend echtgenoot papa? Dan heb je net als kersverse vaders in loondienst recht op 10 dagen vaderschapsverlof.
 
Vanaf 1 mei 2019 hebben zelfstandigen die vader worden recht op vaderschaps- of geboorteverlof.
Waarop hebben zelfstandige vaders recht?

De wetgeving voorziet een vaderschaps- of geboorteverlof van maximum tien dagen. De uitkering die hieraan gekoppeld is, bedraagt 80,82 euro per verlofdag, wat neerkomt op 808,2 euro in totaal.

Het vaderschaps- of geboorteverlof is flexibel, op voorwaarde dat de kersverse ouder het opneemt binnen de vier maanden na de geboorte. Als zelfstandige krijg je zelf de keuze hoe je het verlof spreidt. Daarbij zijn verschillende formules mogelijk:

10 volle dagen aansluitend op de geboorte
20 halve dagen
afwisselend halve en volle dagen
elke week een halve dag
om de twee weken een volle dag

Ook wie zijn zaak moeilijk tien dagen in de steek kan laten, kan toch van de regeling genieten. De vaders kunnen namelijk ook kiezen voor acht dagen verlof, aangevuld met vijftien gratis dienstencheques.
 
Hoe geboorteverlof aanvragen als zelfstandige?
Deze regeling geldt voor alle kinderen geboren vanaf 1 mei 2019. Je aanvraag doe je ten laatste op de laatste dag van het kwartaal volgend op het kwartaal van de geboorte bij het sociaal verzekeringsfonds waarbij je bent aangesloten.

Nog vragen ?

Maak gebruik van ons gratis eerstelijnsadvies.

Stuur een e-mail Bel ons: 053/81.01.25

Delen