Ondersteuning na heropstart ...

Ondersteuning na heropstart ...

Overbruggingsrecht (relance)

Er zal een overbruggingsrecht ter ondersteuning van de heropstart worden toegekend aan de zelfstandigen die minstens een maand moesten sluiten tijdens de lockdown (horeca, evenementsector, kappers, niet-voedingshandel, ...) als hun activiteit het ritme van voor de crisis niet opnieuw kon halen.

Hoe aantonen?
Ze moeten aantonen dat de activiteit, voor het kwartaal dat voorafgaat aan de betrokken maand, een daling kent met ten minste 10% van de omzet of de bestellingen in vergelijking met hetzelfde

Aanvullende Compensatiepremie

Ondernemingen die wel al open zijn of mogen openen, maar een zwaar omzetverlies hebben, kunnen genieten van een aanvullende compensatiepremie

Voor wie is deze extra premie?
  • Alle ondernemingen die in aanmerking komen voor de eerste compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn en de activiteiten heropgestart hebben.
  • Omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar (aan te tonen via dagontvangsten, geleverde prestaties of tijdsregistratie).  
    • Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni
    • Voor horeca ondernemingen gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli
Hoeveel bedraagt de premie?

Naast de eenmalige premie van 2.000 euro dient de onderneming ook effectief te openen en de activiteiten herop te starten.

Nog vragen ?

Maak gebruik van ons gratis eerstelijnsadvies.

Stuur een e-mail Bel ons: 053/81.01.25

Delen